Natuurgegevens Provincie limburg
.


Voortgang van het onderzoek, Goud-Groen (SNL)
Achtergrondinformatie Broedvogels Voortgang van het onderzoek SNL/Goud-Groen
Voortgang van het onderzoek, SNL/Goud-Groen
In 2015 is gestart met de monitoring van broedvogels in Goud-Groene Natuurgebieden. Dit betreft karteringen ten behoeve van de Subsidieregeling Natuur en Landschap (SNL).
Jaarlijks worden in regio's waar vlakdekkend broedvogelonderzoek plaats vindt, de Goud-Groene natuurgebieden in die regio's extra intensief onderzocht volgens de voor Goud-Groene natuur ontwikkelde methode.
Daarnaast wordt ook in enkele andere regio's de Goud-Groene natuur onderzocht, zodat het totale oppervlakte jaarlijks ongeveer 17% van alle Goud Groene natuur in de provincie bedraagt. Op deze wijze wordt alle Goud Groene natuur eens in de zes jaar onderzocht, de gewenste frequentie van de SNL-monitoring.
De kaart met de voorgang van het onderzoek toont daarom een lappendeken van in verschillende jaren onderzochte regio's.
1e kartering
In 2015 zijn veel hectares onderzocht in het noordelijk deel van Zuid-Limburg. Verder zijn de Goud-Groene natuurgebieden in de omgeving van Venray onderzocht, die regio is in 2015 ook vlakdekkend gekarteerd.
In 2016 zijn de Groote Peel en SNL-gebieden in Nederweert onderzocht, het omliggend gebied is toen ook vlakdekkend gekarteerd. Daarnaast vond onderzoek plaats in een groot aantal natuurgebieden in het midden van de provincie, o.a. de grindgaten tussen Panheel en Echt, het Montfortland en de omgeving van de Tungelroyse Beek. De Meinweg is onderzocht door stichting Koekeloere.
In 2017 is de aandacht gericht op de gemeente Weert, het zuiden van Venlo en de omgeving van Posterholt en Herkenbosch.
In 2018 zijn de Mariapeel, het Leudal, de Weerterbergen, de Heldense Bossen en andere delen van midden Limburg onderzocht. In 2019 zijn de Maasduinen gekarteerd.
In 2020 zijn het zuid-oosten van het heuvelland, de Pietersberg, de Heidse Peel en de Schadijker bossen onderzocht.

Zie ook: omvang van datasets

Klik hier voor de voortgang van het vlakdekkende onderzoek.
.
21-12-2020
eco-on-site